Blog 34: Het belang van de ‘Over ons-pagina’

May 25, 2023

Heb jij je weleens afgevraagd waarom die ‘Over ons-pagina’ op jouw website belangrijk is? Wij zullen je een geheimpje vertellen: het is eigenlijk één van de meest belangrijke pagina’s op jouw website! Veel ondernemers zien deze pagina als bijzaak, maar geloof ons, het hebben van een goede ‘Over ons-pagina’ kan echt een wereld van verschil maken voor jouw bedrijf.
In deze blog vertellen wij je graag waarom.

Wat is het belang van een ‘Over ons-pagina’?

Klanten zijn niet alleen geïnteresseerd in wat je verkoopt of welke diensten je aanbiedt. Ze willen ook graag weten wie er achter het bedrijf zit. Ze willen een idee krijgen van de mensen met wie ze zaken doen. Door een informatieve en persoonlijke ‘Over ons-pagina’ te hebben, kun je een band opbouwen met jouw bezoekers en potentiële klanten.

Een goede ‘Over ons-pagina’ kan het vertrouwen van jouw potentiële klant vergroten. Als zij zien dat er ‘echte’ mensen achter een bedrijf zitten en ook wie dat dan zijn, dan voelen ze zich vaak veel comfortabeler om producten of een dienst af te nemen.

Bovendien kan je ‘Over ons-pagina’ ook helpen bij jouw branding. Je kunt jouw kernwaarden, merkwaarden en bedrijfscultuur hierop vertellen aan jouw klant. Zo kan je bijvoorbeeld benadrukken dat je een familiebedrijf bent dat waarde hecht aan duurzaamheid. Of misschien wil je wel laten zien dat je een bedrijf bent dat constant streeft naar verbetering en hoge kwaliteit. Wat de boodschap ook is, jouw ‘Over ons-pagina’ is de perfecte plek om dit over te brengen op de online bezoeker.

Wat moet een ‘Over ons-pagina’ bevatten?

Een goede ‘Over ons-pagina’ vertelt het verhaal van het bedrijf. Het laat zien hoe je bent begonnen, welke uitdagingen je hebt overwonnen en waar je nu staat. Dit persoonlijke verhaal maakt jouw bedrijf uniek. Klanten willen weten met wie ze contact hebben wanneer zij vragen hebben of problemen ondervinden.

Neem dus de tijd om een goede ‘Over ons-pagina’ te maken voor jouw website. Denk goed na over jouw verhaal en wat jij jouw klant wil vertellen. Wees persoonlijk, deel successen en wees vooral trots op wat je hebt bereikt. Vergeet niet dat het niet alleen gaat om wat je verkoopt, maar ook om wie je bent als bedrijf.

Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en vertel de wereld wie je bent en wat je doet!

Wil je weten hoe je nog meer het vertrouwen van jouw klanten kunt winnen? Lees dan onze Blog over persoonlijke marketing. Klik hier om deze blog te lezen.

-X- Renate & Daniëlle

Wil jij je omzet laten groeien?

Wil jij graag je bedrijf door laten groeien naar de (inter) nationale top en wil jij je omzet flink gaan laten groeien? Neem dan contact met ons op

Ja ik wil meer omzet!