Blog 28: Persoonlijke marketing is waar de klant om vraagt

Mar 30, 2023

Het wordt steeds belangrijker, persoonlijke marketing. Laat het gezicht zien achter het bedrijf! En wij begrijpen het hoor, dat het spannend is om jezelf te laten zien naast jouw producten/ diensten. Maar persoonlijke marketing is waar de klant om vraagt. In deze blog geven wij je hier graag meer informatie over.

Maak je klanten fan

Persoonlijke marketing is iets wat steeds belangrijker wordt. Klanten vinden het nu eenmaal heel erg leuk om te volgen wat je doet als bedrijf. Hoe gaat dat in zijn werk als er een bestelling wordt ingepakt? Of wat zijn eisen die jij stelt aan het product voordat je het gaat verkopen?

Klanten willen graag het gezicht achter het bedrijf zien, dat geeft vertrouwen en daardoor is de bezoeker eerder geneigd om een bestelling te plaatsen of om een afspraak bij je te maken voor één van jouw diensten.

Hoe zet ik persoonlijke marketing in voor mijn bedrijf?

Of je het nu wel of niet leuk vindt, het is belangrijk dat je met regelmaat jouw gezicht laat zien. Deel foto’s of leuke video’s van werkzaamheden waar je mee bezig bent, maak leuke reels en deel deze in jouw stories of op jouw tijdlijn.

Wanneer je dit een tijdje doet, zal je merken dat klanten / bezoekers je meer en meer bij naam gaan noemen wanneer ze jou bijvoorbeeld een berichtje sturen. Ze worden echt fan van je als jij de klant aanspreekt met jouw werk.

En je hoeft niet alleen maar verkoopvideo’s in te spreken, een foto dat je even lekker een kopje koffie drinkt en geniet van het zonnetje is ook hartstikke leuk.

Trek je persoonlijke marketing door in de teksten die je schrijft

Naast dat het belangrijk is om jezelf regelmatig te laten zien, is het ook belangrijk om jouw teksten persoonlijk te maken. Schrijf de tekst aan jouw denkbeeldige klant zo persoonlijk mogelijk. Kies er bijvoorbeeld voor om ‘je’ te gebruiken in plaats van ‘u’. Daarnaast is het ook waardevol om persoonlijke verhalen te delen met klanten. Dit hoeven geen privésituaties te zijn, maar laat jouw klant bijvoorbeeld weten wat jouw favoriete product is en waarom. Of waar jij een product het liefst voor gebruikt.

Durf jij na het lezen van deze blog jezelf te laten zien en ga je aan de slag met persoonlijke marketing?
Als je hierover toch graag meer tips wilt of hulp nodig hebt om jezelf over deze drempel heen te zetten, dan is ons coachingstraject iets voor jou! Naast dat we met jouw bedrijf aan de slag gaan, gaan we ook aan de slag op persoonlijk gebied. En dan wordt één van de doelen dus dat jij jezelf durft te laten zien! Klik hier voor meer informatie over ons traject.

-X- Renate & Daniëlle

Wil jij je omzet laten groeien?

Wil jij graag je bedrijf door laten groeien naar de (inter) nationale top en wil jij je omzet flink gaan laten groeien? Neem dan contact met ons op

Ja ik wil meer omzet!