Blog 30: Wat stuur je aan promotiemateriaal mee met jouw bestellingen?

Apr 13, 2023

Wanneer je een bestelling verzendklaar maakt, is het altijd leuk om wat extra promotiemateriaal mee te sturen naar de klant. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een informatiefolder over het bestelde product of juist informatie over andere producten die je aanbiedt op jouw website.

Promotiemateriaal in het pakket

Het woord zegt het eigenlijk al. Promotiemateriaal is extra drukwerk waarmee je één van jouw producten of die van iemand anders promoot. Dit is een heel eenvoudige manier om aandacht te geven aan andere producten of zaken binnen jouw bedrijf.

Er zijn best wat opties om als promotiemateriaal mee te sturen. Denk bijvoorbeeld aan een informatiefolder over het product dat je klant besteld heeft of een flyer waarop je andere producten promoot.
Je kunt ook denken aan een flyer met een QR-code, zodat jouw klant bijvoorbeeld een review achter kan laten of waarmee klanten jou kunnen volgen op social media. Of kies voor een flyer waarbij je bijvoorbeeld een kortingscode geeft of een gratis sample aanbiedt bij een volgende bestelling.

Een unieke manier om samenwerkingen aan te gaan

Het uitwisselen van promotiemateriaal met andere bedrijven is een unieke manier om samenwerkingen aan te gaan. Daarnaast bereik je een nieuwe doelgroep, namelijk de doelgroep van het bedrijf waar je mee samenwerkt.
Dit is een simpele manier om meer klanten naar jouw website toe te trekken.

Zorg er wel voor dat het bedrijf waar je mee gaat samenwerken aansluit bij jouw doelgroep. Alleen dan zul je structureel resultaat zien in het aantal bestellingen wat voortkomt uit deze samenwerking.

Twijfel je of dit gaat werken? Start dan als test met een kleine samenwerking en koppel hier een actie of code aan waardoor je specifiek kunt meten of er klanten uit deze samenwerking voortkomen.

Wanneer een bedrijf jou benadert voor deze samenwerking, maak dan duidelijke afspraken. Het beste is natuurlijk als beide bedrijven promotiemateriaal kunnen uitwisselen en meesturen met de bestellingen. Dat is een win-win-situatie.

Wil je meer informatie hoe je samenwerkingen kunt aangaan of wil je weten waarom het van belang kan zijn om met andere ondernemers een samenwerking aan te gaan? Lees dan onze blog hierover.

In ons coachingstraject is samenwerken met ondernemers uiteraard ook een onderdeel dat we belichten. We nemen met elkaar door welke mogelijkheden er zijn en welke samenwerking er bij jou past of wat er juist niet bij jou past. Wil je meer informatie over ons coachingstraject? Klik dan hier.

-X- Renate & Daniëlle

Wil jij je omzet laten groeien?

Wil jij graag je bedrijf door laten groeien naar de (inter) nationale top en wil jij je omzet flink gaan laten groeien? Neem dan contact met ons op

Ja ik wil meer omzet!